Piwniczka Babuni rozbudowała i zmodernizowała zakład

Piwniczka Babuni rozbudowała i zmodernizowała zakład

Zakończyliśmy modernizację i rozbudowę naszego zakładu produkcyjnego wg. standardów Amerykańskiej agencji żywności FDA. Zakład produkcyjny spełnia obecnie wszystkie wymogi stawiane producentom żywności zarówno w Polsce i Unii Europejskiej jak i USA. Podjęte działania dają nam zielone światło do rozszerzenia eksportu na rynki USA ? tym samym pozyskania większej ilości poszukiwanych dystrybutorów – mówi Łukasz Wołkowicz, dyrektor zarządzający firmy QFoods, właścicela marki Piwniczka Babuni.

Food and Drug Administration (FDA) – Agencja do spraw Żywności i Leków, jest w Stanach Zjednoczonych naczelną organizacją, zajmującą się kontrolą środków spożywczych i leków.

– Organizacja ta jest uważana, za najbardziej rygorystyczną na świecie instytucję kontrolującą i opiniującą żywność. Stąd też wydanie przez nią pozytywnej opinii na temat danego zakładu jest uznawane na całym świecie jako wyznacznik jakości i potwierdzenie najwyższych norm wewnątrz zakładowych. Spełnienie wszystkich warunków dało podstawę Agencji do wydania naszemu zakładowi pozytywnej opinii i tym samym dołączenia do czołówki polskich zakładów produkcyjnych – twierdzi Łukasz Wołkowicz.

Piwniczka Babuni to producent naturalnych przetworów owocowo ? warzywnych, produkowanych z polskich składników.

źródło: www.portalspozywczy.pl

Leave a Reply